Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Български фотограф отваря ново пространство за култура

Български фотограф открива ново място за култура. Симон Варсано има повече от 40-годишен опит в портретната фотография, работи в киното и театъра с водещи режисьори, оператори и актьори от българската, европейската и американската сцена, съобщи фотографът.
В края на януари предстои и майсторски клас по портретна фотография. „Като фотограф, снимал еднакво дълго аналогово и дигитално, смятам, че е важно да не развиваме консуматорство в начина, по който снимаме. Всеки вече може да направи добре изглеждаща снимка с телефона си. Важното за мен е какво снимаме, а не с каква техника го правим или как можем да го преобразим в програмите за обработка“, казва той.
Симон Варсано започва професионалната си фотографска кариера в Института „Пирогов“ като медицински фотограф. Работи за печатни издания, посветени на културата. По същото време са и първите му снимки като театрален фотограф. След 1989 работи за български документални продукции, както и за френски и италиански филмови продукции. От 2000 г. насам работи във филмите на американските филмови компании Б.У.Ф.О. и Ню Бояна с водещи режисьори, оператори и актьори от българската, европейската и американската сцена. Симон Варсано работи професионално и в театралната фотография, рекламата и портретната фотография.
/ВСР

c