Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Австрийските компании търсят партньори и обмислят възможности за придобивания в България

Австрийският бизнес търси партньори в България и разглежда възможностите за придобивания в страната. Сферите от особен интерес са металообработването, текстилната промишленост и селското стопанство. Това стана известно от изказването на Филип Купфер, търговски съветник при Посолството на Австрия в България, по време на представянето на резултатите от най-новото проучване на "Адвантидж Оустриа" (Advantage Austria) за нагласите на австрийския бизнес в България.
Това се случва на фона на тенденциите за скъсяване на веригите на доставка (процес, станал известен с английското словосъчетание "ниършоринг" - бел. авт.) и създаването на производствени вериги между еднакво мислещи страни (процес, станал известен с английското словосъчетание "френдшоринг" - бел. авт.).
На събитието присъстваха още Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Светла Несторова, управител на "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп", Александър Сипек, управител на "ЕВН България" и Николай Банков, управител на "Кроншпан България", в ролята си и на символичен домакин на събитието.  
Очаквайте подробности за резултатите от проучването и акценти от изказванията на участниците в провелото се в "Кроношпан Дизайн Център" събитие! 

c