Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Атлетът Живко Господинов от СКЛА „Добрич“ участва в Световните студентски игри в Китай

Състезателят на СКЛА „Добрич“ Живко Господинов е един от петимата спортисти, които представят България на  Световните студентски игри в Китай. Те се провеждат от 28 юли до 8 август под егидата на Международната федерация за университетски спорт, ФИСУ.

Живко е от Балчик, но е състезател на клуба от Добрич, където негов треньор е Айтхан Апти.

Състезава се в дисциплината хвърляне на чук, където страната ни е представена и от друг добруджанец - Валентин Андреев от СКЛА Черно море 2005 Балчик.

Традициите и спортният дух сред студентите спортисти си дават среща за втори път през годината, този път в Азия. Китайската провинция Сачуан и нейна столица Ченгду са гостоприемен домакин на Световните летни университетски игри, Универсиада‘2023.

Състезанията се провеждат в повече от двадесет вида спорт на новопостроени и реконструирани съоръжения в рамките на града. До момента са заявени повече от 12 000 души, състезатели от петте континента, официални лица и впечатляващ брой доброволци участващи в събитието.

В духа на неизменно участие на страната ни в работата на ФИСУ и присъствие на най-високият спортен форум и този път българското знаме ще бъде посрещнато на тържественото откриване на игрите.

Делегацията на българските студенти спортисти и официални лица наброява девет души представящи ни в три вида спорт.

Асоциацията за университетски спорт „Академик“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта направиха необходимото българските представители да получат възможност за изява на арената на най-високият спортен форум през годината.

c