Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Американският университет в България събра за поредна година благоевградската общественост на традиционен пролетен прием

Американският университет в България (АУБ) събра за поредна година благоевградската общественост на традиционен пролетен прием, който се организира в чест на доброто партньорство. Приемът събира представители на местната и държавна власт, на културните институции в града, преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“, представители на бизнеса, с които университетът партнира и журналисти. 
В приветствието си към гостите президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс разказа за традиционната вечеря, която университетът организира за свои приятели и партньори в Деня на благодарността и отбеляза, че пролетният прием е още един ден на благодарността, която от висшето училище изказват за „отличното приятелство“. 
Много от нашите студенти идват да учат тук от далечни места и правим всичко възможно да се чувстват добре в нашия кампус, в нашия Благоевград и вие всички също сте част от това общо усилие студентите ни да се чувстват като у дома си, каза още д-р Еванс. 
В речта си президентът на АУБ отбеляза събитията и успехите от изминалата година, акцент в която беше 30-годишнината от създаването на университета. Д-р Евант посочи и факта, че университетът се разраства, което от своя страна създава предизвикателства по отношение на пространството. Планира се разширяване, с което да се даде възможност студентите да се чувстват комфортно, а още следващите месеци ще се разшири общежитие „Скапто 3“.  „Участваме и в планирането на кампуса, наемаме американски проектант и български архитект, които се надяваме да ни помогнат да реализираме плановете си за кампуса“, каза още д-р Еванс. 
Президентът на АУБ сподели в речта си свое наблюдение, че все повече от студентите на висшето училище предпочитат да останат да живеят в Благоевград, пред възможността да се преместят в София. Някои от тях работят дистанционно, други решиха именно тук да стартират своята бизнес дейност, допълни той. 
„Надяваме се тази тенденция определено да продължи, защото повечето млади и енергични хора тук в Благоевград ще помогнат на всички ни, целият град да се развива“, каза още д-р Еванс.
Специално за гостите на приема студенти от клуб „Бродуей“ представиха откъс от най-новия си проект – представление по мюзикъла „Професия блондинка“, чиято премиера е в началото на следващата седмица. 

c