Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

900 000 лева оттеглени искове по делото за мъчителното убийство в Добрич на 52-годишен мъж

Съдът в Добрич изслуша свидетели по делото за жестокото убийство

Свидетели бяха разпитани в съда в Добрич по случая с убийството на 52-годишен мъж, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди.

Делото за умишлено убийство се води срещу 23-годишния Д.Д. и 30-годишния К.П.

В началото на заседанието стана ясно, че тримата родственици на убития са оттеглили предявените граждански искове за причинени неимуществени вреди, всеки в размер на 300 000 лева.

В залата се явиха свидетели, които са се озовали на мястото на престъплението. По думите им пострадалият е бил почти без признаци на живот.

Беше разпитана и племенницата на един от обвинените. Тя разказа, че след убийството двамата извършители се прибрали в дома на К.П.  и описали случилото се подробности.

Показания пред съда даде и представител на медицинския екип, който се е отзовал на сигнала за престъплението. Пострадалият все още бил жив, но в тежко състояние и в безсъзнание. Транспортиран е до болницата, където е приет в Спешно отделение. Починал един час след постъпването си в болницата.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишния мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила множество травми по тялото му и най-вече по главата, които доказвали, че е зверски пребит. 

В Добрич младежи пребиват до смърт само защото някой не им харесва

В хода на разследването са събрани доказателства за участието в зверското престъпление на двамата млади мъже.

Според обвинителния акт в нощта на 20 срещу 21 октомври те, заедно с други свои познати, се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, излезли от апартамента и се насочили към квартал на Добрич, за да си купят наркотици. Не намерили и подразнени тръгнали обратно към дома на 30-годишния.

В това време 52-годишният мъж  вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, той неволно бутнал единия от тях.

Д.Д. и К.П. са убийците, които пребиха 52-годишен мъж и го изоставиха на улица в Добрич

Тогава К.П. го ударил силно по лицето, с което го повалил на земята. Двамата започнали да го ритат, основно по главата. Някои от ритниците попаднали в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, го оставили в безпомощно състояние на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Служители на охранителна фирма забелязали пребития мъж около 3:00 часа. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Ако бъдат признати за виновни двамата убийци могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

c