Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

60 години от създаването си ще отбележи детската градина в село Стожер

Своя шейсети рожден ден ще отбележи на 30 май детската градина в с. Стожер. Тя отваря врати на 1 октомври 1964 г. с една група в пригодено за целта помещение. На 20 май е открита новата, специално построена сграда. Работа започват 4 групи, а първа директорка е Иванка Минковска.

През ноември 1989 г. на 25-годишния юбилей детската градина в с. Стожер  е именувана и оттогава се нарича „Здравец“, а за принос в отглеждането и възпитанието на децата тя е удостоена с орден „Кирил и Методий“ – трета степен, като е важно да се отбележи, че само още една градина в областта има това отличие.

В днешно време детската градина е поверена на Донка Стойкова, функционират 3 групи със 73 деца, като за тях се грижат 7 души педагогически персонал с висок образователен ценз и още толкова  - непедагогически персонал.

Празничната програма, посветена на 60-ата годишнина, ще започне в 11.00 ч. на 30 май в залата на НЧ „Хр.Ботев“ в с. Стожер. Поканени са много гости, спонсори и бивши възпитаници, сред тях и Младен Денчев, който ще изпрати от Англия видеообръщение. Поздрав ще отправи и селекционерът от Добруджанския земеделски институт и създател на нов сорт пшеница доц. д-р Христо Стоянов.

Към домакините, гостите и присъстващите с приветствие ще се обърне кметът на Община Добричка Соня Георгиева. 

c