Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

500 участници и гости посрещна международният фестивал по тенис на маса "Албена 2023"

В спортна зала "Албена" на едноименното ваканционно селище днес бе открит 25-я Международен фестивал по тенис на маса "Албена 2023".
Над 500 участници и гости от 4 континента в продължение на 12 дни ще се наслаждават на емоциите от спорта с малката топка и прекрасните условия за игра, развлечения и почивка, предоставени им от домакините, съобщи президентът на спортен клуб "Дама купа" от Добрич Стефан Георгиев. 
В програмата са предвидени индивидуални турнири за ветерани в 6 възрастови групи, открити индивидуални майсторски турнири за мъже и жени "Албена Опън", както и двойкови турнири за ветерани в две възрастови групи и открит майсторски турнир.
Тези турнири ще приключат в неделя 30 юли, когато ще се изиграят финалните срещи, а след това от 17 часа ще започне откритият международен тренировъчен лагер.
От 3 до 6 август ще се проведе единадесетото издание на Международния младежки фестивал, който събира състезатели в три групи от 9 до 19-годишна възраст.
Международният форум е уникален, защото събира привържениците на най популярния спорт в света на възраст от 9 до 90 години.
Организаторите на фестивала са осигурили безплатен вход за всички зрители в спортната зала и канят любителите на тениса на маса от цялата страна да се насладят на изявите на едни от най добрите млади и стари "звезди" в този спорт.
c