Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

36-годишен от Добрич е осъден на 19 години затвор за бруталното убийство на вуйчо си

На 19 години затвор е осъден 36-годишният И.Д., който преди две години уби по особено жесток начин родния си вуйчо.

Решението е на Окръжния съд в Добрич и може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Бруталното убийство бе извършено на 22 октомври 2021 г. 62-годишният мъж е живеел в дома на своя племенник, в самостоятелна стая със собствен вход. Той е бил безработен, но за него полагали грижи сестрите му и други роднини. На 21 октомври 2021 година в стаята на мъжа се събрали да пият той и неговият племенник. 

36-годишен от Добрич е изправен пред съда за бруталното убийство на вуйчо си

Освен употребения алкохол, И.Д. и вуйчото пушили марихуана. В резултат от количеството изпит алкохол избухнал скандал между тях, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да удря своя роднина по тялото и главата. После започнал да го налага с дървена пръчка и други предмети.

62-годишният мъж е изпаднал в безпомощно състояние и останал да лежи на пода. Няколко часа по-късно младият мъж напуснал стаята на вуйчо си. На следващия ден, жертвата бил намерена от свои близки починал. След разследване станало ясно, че извършител на убийството е именно племенникът, който бил издирен и задържан.  

Граждански ищци и частни обвинители по делото бяха две родственици на починалия, всяка от които предяви иск от по 150 000 лева. Окръжният съд е отхвърлил исковете.

c