Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Дебют: Фенове на здравия метъл пепълниха залата на Младежкия център в Добрич

С "фатален" концерт (на петък 13-ти), в препълнена зала, местните метъл банди Afazzia и Taven Smoke направиха своя сценичен дебют в Младежки център-Добрич.

Официалната първа поява на голяма сцена за двете формации премина под наслов "Младежки doom". Заглавието напълно импонира на атмосферата, която витаепе в Концертаната за на ОМЦ, както и специално подбраната фаталистка комбинация петък 13-ти.

Както споделиха домакините и феновете, "залата е тясна да побере всички фенове" на най-тежката форма на метъла….. След два месеца подготовка, репетиции, вълнения и вдъхновения по организирането на концерта, младите метъл групи, част от културната палитра на ОМЦ, забиха мощно, както те си знаят. На сцената излязоха Afazzia и Taven Smoke заедно със своите приятели от "Изобарен процес" и Jester`s privilege. И всичко това пред пукаща се по шевовете от фенове зала.

Припомняме, че в навечерието на Коледа, отноово в Концертната зала на Младежкия дом, свириха групарите от AttaXic - друга добричка метъл банда, която вече има утвърден облик и заслужено се радва на национално признание.

c