Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Баща на дете със Синдром на Даун от Каварна е с тежко заболяване, има нужда от помощ

Денко Стойчев е от Каварна. Родител на 3-годишнияо Симеон, който е със Синдром на Даун. Мъжът е с тежка диагноза и има нужда от помощ, за да се пребори с коварното заболяване и да може да продължи да се грижи за момченцето си.

„Минахме през много трудности с него от раждането му до сега, непрекъснато посещавахме лекари и специалисти, имахме много притеснения и трудности, но продължаваме да се борим за него и да съхраним семейството си. Тъкмо се бяхме поуспокоили за него и дойде ново изпитание: диагностицираха ме с карцином на ректум и с около 15 метастази в черния дроб, четвърти (последен) стадий, с кръвотечение“, споделя бащата.

Казали му, че няма време за губене и по спешност преминал 6 доста тежки химиотерапии в Турция, които дали страхотни резултати: туморът и метастазите се  повлияли и намалели двойно.

„Чувствах се много по-добре, не бях вечно изморен и отпаднал. Оказа се обаче, че това е само началото на нашата битка. Налага се операция за отстраняване на тумора в ректума“, споделя мъжът.

Преди дни той успешно преминал през лъчетерапията.  За 20 декември е насрочена операция за премахването на тумора с премахването на метастазите.  

„След операцията ще трябва да премина отново през контролни прегледи: ядрено-магнитен резонанс с контраст и PET скенер (около 5 200 евро), лечение с химиотерапия, след което предстои още една операция: за отстраняване на 8 броя метастази от черния дроб, за които няма определени цени“, добавя Денко.

За съжаление семейството няма тази финансова възможност.

„Имах планове когато се пенсионирам да заживеем със семейството ми на село, за да бъде по-спокоен живота на нашето различно момченце, което винаги ще остане дете, да отглеждаме зеленчуци и животни, на които той много се радва. Моля ви, мили хора, помогнете на един баща да види момченцето си пораснало“, пише бащата.

Ако искате да помогнете на Денко, последвайте линка:

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-bashtata-na-simi?fbclid=IwAR2x3kqXk4rffPEp3v8EaxEH6Kd0Z5rYt-EgYJXNBLOSziwChZy8akqr788

c