Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Боян Саркизов: БСП в Добрич е лоялна към ръководството на партията  

Общинската организация на БСП в Добрич е лоялна на ръководството на партията и няма решение да се иска оставката на лидера й Корнелия Нинова. Това коментира пред Про Нюз Добрич Боян Саркизов – председател на структурата на социалистите в областния град.

По повод решението на общинската организация в Балчик да иска спешно свикване на конгрес и оставка на ръководството на БСП и на председателя Корнелия Нинова, той коментира, че това още веднъж показва, че БСП е демократична партия, щом има организации, които критикуват лидера.

„Отдавна на заседания на областния съвет БСП Балчик повдига въпроса за оставката на Корнелия Нинова. Според мен е редно Областният съвет да не излиза с такава позиция. Всяка общинска организация, която желае, може да го направи. Но Областният съвет на БСП няма консенсус да излизаме с такава декларация за оставката на лидера“, каза Боян Саркизов.

Той счита, че нито ръководството на БСП, нито лидерът Корнелия Нинова, могат да носят вина за малкият брой гласове за социалистическата партия в някои общини на област Добри. Тя не може да носи вина, че в Балчик БСП има 400 гласа, посочи още Саркизов.

И подчерта, че според Устава на БСП председателят се избира от всички членове на партията за 4-годишен период.  

Точно в този момент да се сменя председател на партията ще е в ущърб на БСП, смята той.

c