Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

В Крушари ще се проведе обществено обсъждане на проект за Общ устройствен план

Община Крушари организира обществено обсъждане на предварителен проект за Общ устройствен план. То ще се състои на 19 септември от 14:00 часа в зала на Домашен социален патронаж - с. Крушари.

Предварителният проект на Общ устройствен план и Доклада за екологичната оценка към него, са на разположение на заинтересованите страни в сградата на Общинска администрация всеки работен ден от 08:00 – 12:00 и от 13:00 до 17:00 часа и са публикувани на електронната страница на община Крушари секция „Програми, планове и стратегии“.

Становища, мнения, препоръки и въпроси по документацията могат да се депозират до провеждане на срещата за обществено обсъждане в деловодството на общинска администрация – Крушари, както и на официалната електронна поща на община Крушари – krushari@krushari.bg, до датата и часа на провежданото обсъждане, както и по време на самото обсъждане. 

Общият устройствен план на Община Крушари е разработен от Обединение „Про Консулт Крушари“ ДЗЗД. За територията на общината са влезли в сила и предстоят да бъдат актуализирани система от документи за стратегическо планиране и програмиране на регионалното развитие по смисъла на Закона за регионално развитие. Реализациите на предвижданията на тези стратегически документи, в т. ч. и тяхното евентуално финансиране по оперативни програми на ЕС, се нуждаят от актуална и адекватна устройствена планова основа. За осигуряване на такава основа, ЗУТ регламентира възможността за изработване на ОУПО, който обхваща населените места в общината и техните землища. Проектът е разработен в съответствие със стратегическата рамка за регионално развитие на Североизточна България, област Добрич, община Крушари и законовата нормативната уредба в тази сфера.

Стратегическа цел на плана е да служи като управленски инструмент в планирането и устройствената политика на местната власт, като да създава оптимални пространствени и функционални структури и връзки за развитие, изграждане и комплексно устройство на цялата територия в хармонично единство на урбанизираните територии и на природните дадености, изхождайки от специфичните, регионални и местни условия.

c