Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Калоян Ризов от Добрич инициира "най-мащабното" почистване на град в България

През февруари той и още над 350 души събраха над 600 чувала с отпадъци в градския парк и центъра на града.

Както Про Нюз Добрич писа, младият добричлия Калоян организира за втори път подобно събитие в родния си град.

Организаторът съобщава, че новата акция ще е наистина мащабна, като предвижда тя да обхване целия град – от квартал Рилци, през квартал Балик до квартал Добротица.

Калоян Ризов: Добрич може да стане най-чистият град в България

Младият мъж кани граждани и гости на град Добрич да се включат в инициативата на 17 септември 2022 година от 10:30 часа и масово да почистят заедно целия град, като може да се включат дори само с почистване пред входа си.

"Нека тръгне една вълна от нас, нека направим така, че Добрич да стане най-чистия град в България," призовава 20-годишният младеж.

Кампанията е в процес на организация и се набират доброволци, които да станат членове на кампанията "Ние можем". Организаторът заедно със свои съмишленици в центъра на града е успял за няколко часа да привлече над 60 нови участници в кампанията.

Всеки който има желание да допринесе за кампанията може да изпрати на организаторите три имена, квартал и телефонен номер на посочения от тях електронен мейл - kaloqnrizov2001@gmail.com.

Предвиждат се да се съберат на едно място всички записали се доброволци в рамките на две седмици от призива, като се очаква тогава да се даде повече яснота за конкретните организационни действия и да се разпределят задачи.

Калоян Ризов споделя, че датата на призива му 17 август не е случайна. Това е датата на неговия рожден ден, като с това той иска да подари на родния Добрич титлата "Най-чист град в България".

Предвидени са много изненади, а краят на акцията ще бъде на сцената в центъра на града, където ще има много музика и много забавления за всички.

Преслав НЕЙЧЕВ

c