Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Калоян Ризов: Добрич може да стане най-чистият град в България

Публикуван е трейлърът на кампанията „Ние можем”, която предвижда през септември в Добрич да се проведе най-мащабното почистване на град в България. Както Про Нюз Добрич писа тя се организира от 20-годишния Калоян Ризов и е втора поред.

Трейлърът е публикуван в страницата „Ние можем” във Фейсбук. В него младежът пита гражданите дали са готови да се включат в инициативата. Кадри показват моменти от първата кампания на 19 февруари, в която бяха почистени няколко района на Добрич.

„Този септември, приятели, ще направим нещо голямо! Бях казал, че Добрич може да стане най-чистият град в България и ще стане! Вярвам във вас и знам, че ще успеем!”, пише в текст към клипа Калоян Ризов. Той споделя, че такава кампания за почистване не се е случвала в България никога. И призовава в Добрич да бъде предизвикана вълна, която да залее цялата страна.

Припомняме, че в първата акция се включиха 350 души – както възрастни, така и много ученици. Събрани бяха над 600 чувала с отпадъци. Във почистването през септември Калоян Ризов очаква да участват между 1 000 и 1 500 души.

Трейлър към събитието може да видите ТУК

c