Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Японски апарат получи като дарение от Общината неонатологията в МБАЛ Добрич

Отделението по неонатология в МБАЛ Добрич получи като дарение специализирана апаратура - двойностенен интензивен инкубатор и реанимационна маса, комбинирани в един апарат. Дарението на Община Добрич бе официално предадено на отделението тази сутрин от кмета Йордан Йорданов.

Апаратът е произведен в Япония и е на стойност  50 000 лева.

„Това е третият и най-голям апарат, който получава отделението в последните 6 месеца за грижа за новородените“, посочи директорът на здравното заведение д-р Георги Желязков.

Апарат за измерване на слуха на новородените в болницата в Добрич дари Ротари клуб

„Благодаря на всички лекари и целия персонал на болницата, както и на д-р Ефраимов, д-р Тихонова и д-р Желязков, които ни сигнализираха, че има такава възможност да помогнем на Болницата. Не е имало момент, в който да се замислим. Важно е да се помага, но по-важното е да се помага целенасочено, там, където има най-голяма нужда. Взаимодействието между Общината и Болницата - нищо, че тя е държавна, се получава добре, когато има диалог и чуваемост. Със сигурност това няма да е последното ни дарение“, заяви Йорданов.

Той пожела успех на работещите в отделението и изказа уверение, че началникът му д-р Йовка Тихонова и колегите й ще се грижат по възможно най-добрия начин за децата на Добрич и на областта. Благодарност бе изказана и на д-р Хасан Ефраимов, помогнал и съдействал за дарението.

Отделението по неонатология е единствено за град Добрич и областта. Там се приемат и лекуват новородени и недоносени деца, родени в Отделението по акушерство и гинекология /ОАГ/ на „МБАЛ-Добрич“АД, както и тези със забавена послеродова адаптация от ОАГ- Балчик и Каварна. Ежегодно броят на преминалите през отделението новородени и недоносени бебета е 840. През интензивния сектор на Отделението по неонатология преминават по 110-115 деца годишно, нуждаещи се от интензивно лечение.

c