Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Трима шофьори от област Добрич в ареста за наркотици и алкохол

Трима шофьори от област Добрич са задържани през изминалото денонощие за употреба или притежание на наркотични вещества или за управление в пияно състояние, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 25 юли около 17.25 часа в с. Стожер е спрян лек автомобил „Ягуар“, управляван от 29-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат.

Около 15.55 часа в Генерал Тошево пък е проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 21-годишен водач и пътуващ в колата мъж на 32 години. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,32 грама, реагираща на канабис.

46-годишен е заловен зад волана след употреба на алкохол в Добрич. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген” е спрян от органите на реда на 25 юли около 8.50 часа. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила.

32-годишният мъж, пътуващ в „Мерцедес”-а, и водачите на другите два автомобила са задържани за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

c