Бизнес Добрич Общество

Как вървят уличните ремонти в Добрич?

От април насам бяха извършени текущи ремонти в централната градска част, кв. „Строител“, кв. „Балик“ и кв. „Дружба“ в Добрич, отчете днес през журналисти зам.-кметът инж. Пенчо Керванов. От тази седмица започват такива ремонти в кв. „Добротица“. Бяха извършени текущи ремонти и по основните булеварди, като бяха асфалтирани цели участъци.

Успоредно вървят основните ремонти по инвестиционния кредит от 10 млн. лв., който Общината изтегли. Завършени са улиците „Каменица“, „Боряна“ и „Бойчо Огнянов“. В момента се изпълняват улиците „Емона“, „Ясна поляна“ и „Цар Освободител“. В централната градска част ще започне основен ремонт на ул. „Захари Стоянов“, а след това ще стартира ремонтът на ул. „Ген Колев“. Довършва се този по ул. Иван Вазов“.

В средносрочен план ще започнат дейности по улиците „Райко Даскалов“, „Райко Цончев“, „Кап. Андреев“, „Майор Векилски“ и „Ален мак“.

Успоредно с това върви проектиране на улиците в жк. Запад – „Хан Тервел“, „Армейска“, „Войнишка“ и „Железничарска“. Там основният проблем е в подземната инфраструктура, тъй като голяма част от водопроводите са в много лошо състояние и трябва да бъдат предвидени доста средства за асфалтиране, посочи инж. Керванов.

По ул. „Вардар“ са предприети действия за проектиране за подмяна на водопровод. 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.