Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Как вървят уличните ремонти в Добрич?

От април насам бяха извършени текущи ремонти в централната градска част, кв. „Строител“, кв. „Балик“ и кв. „Дружба“ в Добрич, отчете днес през журналисти зам.-кметът инж. Пенчо Керванов. От тази седмица започват такива ремонти в кв. „Добротица“. Бяха извършени текущи ремонти и по основните булеварди, като бяха асфалтирани цели участъци.

Успоредно вървят основните ремонти по инвестиционния кредит от 10 млн. лв., който Общината изтегли. Завършени са улиците „Каменица“, „Боряна“ и „Бойчо Огнянов“. В момента се изпълняват улиците „Емона“, „Ясна поляна“ и „Цар Освободител“. В централната градска част ще започне основен ремонт на ул. „Захари Стоянов“, а след това ще стартира ремонтът на ул. „Ген Колев“. Довършва се този по ул. Иван Вазов“.

В средносрочен план ще започнат дейности по улиците „Райко Даскалов“, „Райко Цончев“, „Кап. Андреев“, „Майор Векилски“ и „Ален мак“.

Успоредно с това върви проектиране на улиците в жк. Запад – „Хан Тервел“, „Армейска“, „Войнишка“ и „Железничарска“. Там основният проблем е в подземната инфраструктура, тъй като голяма част от водопроводите са в много лошо състояние и трябва да бъдат предвидени доста средства за асфалтиране, посочи инж. Керванов.

По ул. „Вардар“ са предприети действия за проектиране за подмяна на водопровод. 

c