Водещи новини Общество

Село Ново Ботево отново е без вода, жителите ще правят подписка

След 7-дневна липса на водоподаване, добричкото село Ново Ботево получи вода за 24 часа, след което отново остана на сухо. Това съобщиха за Про Нюз Добрич местни жители. Както вече медията информира, от 21 май в населеното място няма вода. Кранчетата пресъхнаха за 7 дни, като през това време на мястото бе посетено от екипи на ВиК, но проблемът не бе отстранен. Водата потече вечерта на 27 май.

На същата дата от ВиК Добрич изпратиха до медията следната писмо, във връзка с нашата публикация: Село край Добрич 7 дни без вода, хората готови за протести:

„Уважаеми жители на с. Ново Ботево,

Информираме Ви, че служителите на Дружеството правят всичко по силите си за да отстранят проблема с водоснабдяването на селото. Трасето на довеждащия водопровод е обследвано, подменен е проблемен участък от 1 200 м., водоемът е пълен. Считаме, че в рамките на деня ще нормализираме ситуацията.

Разчитаме на обратна връзка с всички наши абонати, като Ви гарантираме, че ще реагираме във възможно най-кратки срокове при възникване на аварийна ситуация.“

На 29 май – неделя, водата в село Ново Ботево отново спря, водоподаването не е възстановено и до момента и ситуацията не е нормализирана.

Проблемът с водоподаването в село Ново Ботево е хроничен през последните две години, а от август 2021 г. се задълбочава и водата спира все по-често. По данни на кметския наместник на селото Георги Георгиев, само през 2021 година спиранията на водоподаването са били 27 на брой, с продължителност от ден-два, до над седмица около Коледа. От началото на 2022 година случаите са 6-7.

Жителите на населеното място искат да знаят какви са действителните причини за проблема. Служители от ВиК изтъкват пред тях като причини токов удар и спиране на помпите, чести аварии и др.

„В селото живеят около 40 души, но това не означава, че трябва да бъдем дискриминирани. Държат ни без вода, дори не предлагат да донесат с водоноска. В селото има възрастни хора, които не могат да си набавят вода от съседни места. А ако пламне зараза?“, казва жителка на Ново Ботево.

Хората смятат да направят подписка и да изпратят жалби до Община Добричка, Областната управа, МРРБ и КЕВР.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.