Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Коктейл Amelia в хотел „Амелия“ в Албена – какви други летни напитки ще се предлагат в курорта?

В новия петзвезден хотел „Амелия“, който отваря врати в курорта Албена на 10 юни, ще се предлага специално питие - запазена марка за хотела. Това е едноименният коктейл Amelia, който се приготвя със силно скоч уиски, ром „Malibu”, сок от ананас и гренадин, съобщават от комплекса. Както е известно, „Амелия“ е първият тематичен хотел във ваканционното селище в стил авиация и е посветен на първата жена пилот Амелия Еърхарт.  

На 10 юни в Албена отваря „Амелия“ – новият 5-звезден хотел с басейн на покрива

Бар менюто на ваканционното селище включва още нови коктейли. Ето част от тях:

Кремообразният Lavender Summer Dream е с аромата на летните лавандулови поля, акомпаниран с остротата на дъхав джин и свежестта на прясно изцеден лайм. Фин завършек на питието придава използваният яйчен белтък.

Flight 1937 събира в себе си вкусовете на пасторална Франция, даряваща богатствата си по поречието на река Лоара. Именно оттам идва и ликьорът Chambord Liqueur Royale de France, към който се добавя само чисто биологично какао и пълномаслена сметана, за да се запази автентичния му вкус.

Бахама Мама е един от силните коктейли с високоградусов ром и ром „Malibu“, Orange Bitters, сок от портокал, лимон и ананас, капка гренадин и освежаващ плод.

c