Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Дарителят на РБ „Дора Габе” в Добрич „Кортева Агрисайънс България” с награда от ББИА

„Кортева Агрисайънс България” ЕООД е сред носителите на наградата на Българската библиотечно-информационна асоциация /ББИА/ за 2021 година „Подкрепа за библиотеките 2021“, съобщават от Регионална библиотека „Дора Габе”.

„Кортева Агрисайънс България” е една от корпорациите, която е водеща в областта на земеделието и продукти за растителната защита в световен мащаб. Управителят на фирмата Чавдар Дочев, който е родом от Добрич, вече няколко пъти подпомага Община град Добрич, нейните структури и местни организации за развитието на региона. В навечерието на 1 ноември 2021 – Ден на народните будители, „Кортева Агрисайънс България“ предостави безвъзмездно сумата от 12 600 лева за създаване на Тийн зона в РБ „Дора Габе“. Средствата предстои да бъдат използвани за закупуване на техника и обзавеждане на помещение, което да се превърне в модерно библиотечно пространство за потребители от 12-18 години.

От библиотека отправят искрени поздравления за заслужената награда и и пожелават успех на „Кортева Агрисайънс България”.

c