Водещи новини Каварна Общество

Елена Балтаджиева: Нека Св. Георги да закриля и пази любимия ни град Каварна!

Днес, когато Каварна празнува 6 май, празника на града, кметът на Общината Елена Балтаджиева отправи поздрав към всички негови жители.

Честит празник на града!

Уважаеми съграждани и гости на град Каварна,

Най–искрено ви поздравявам с празника на нашия град – 6-ти май, Гергьовден!

Празник, на който отдаваме заслужена почит на прочутия със своята храброст Св. Георги Победоносец – олицетворение на безстрашие, мъжественост, сърцатост и доблест, наш духовен закрилник.

Празник, на който се радват овчарите и техните стада, празник на земята ни, която ражда богат урожай през новата стопанска година. Празнуваме и Деня на войнската сила и храброст.

На този ден отправяме поглед и към храм „ Св. Георги“, който вече 186 години съхранява вярата, духа и бъднините на нашия героичен и красив морски град.

Нека бъдем вдъхновени и отговорни към всяко ново начинание, свързано с утрешния ден!

Пожелавам на жителите на Каварна и техните гости, на всички именници – да са здрави и силни, и в семействата им да цари благополучие и радост.

„На Гергьовден всяка капка дъжд е жълтица“.

Нека нашите „жълтици“ да са човечността, добротата, всеотдайността, труда, силата и знанията, осъществяването на мечтите за по-добър живот не само за себе си, а и за ближните около нас, за онези, на които сме готови винаги да протегнем ръка за помощ!

Нека Св. Георги да закриля и пази любимия ни град Каварна!

Честит празник!

Елена Балтаджиева, Кмет на Община Каварна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.