Водещи новини Крими

Спецпрокуратурата разследва 45-годишна от Добрич за пране на пари от сделки с имоти

МВР разпространи списък със 116 случая, които засягат публични лица, заемащи ръководни длъжности в държавните и общински администрации, корупция, здравеопазване и др. – за периода от 01.01.2021 г. до 25.03.2022 г. Справката съдържа данни за приключени в ГДНП и ГДБОП преписки и проверки. Те са предадени на прокуратурата по компетентност и към момента няма никаква информация за произнасяне по тях.

Един от тези случаи касае Добрич.

От справката става ясно, че на 17.12.2021 година е образувана преписка по описа на отдел „Икономическа престъпност“  при  Главна дирекция „Национална полиция“ срещу 45-годишна жена за пране на пари в особено големи размери, се казва в информацията. Извършена е проверка и на 21.03.2022 г. преписката е изпратена на Окръжната прокуратура в Добрич.

Про Нюз Добрич научи, че случаят е препратен по компетентност в Специализираната прокуратура, тъй като в него са замесени и други лица. Прането на пари се е осъществявало във връзка със закупени имоти на различни места в страната. Жената има адрес в Добрич и нееднократно е проверявана във връзка с други жалби срещу нея. Досега не е съдена.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.