Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Отново не избраха директор на РЗОК-Добрич

Отново няма да бъде избран директор на Районната здравно осигурителна каса в Добрич. Това става ясно от протокола от заседанието на Комисия по провеждане на конкурса за заемане на длъжността „директор“ на РЗОК Добрич .

От него става ясно, че и двамата кандидати за позицията, са получили от писмената разработка оценка на писмената разработка 3,62, а, за да бъдат допуснати до събеседване е нужно тя да е поне 4,50.

По информация на Про Нюз Добрич двамата кандидати са от екипа на здравната каса в Добрич.

Трима кандидатстваха за директор на РЗОК в Добрич, никой не е допуснат до конкурса

Това е вторият конкурс за директор на РЗОК, който се проваля по сходен начин. Припомняме, че през август миналата година бе обявен конкурс за директор на РЗОК в Добрич след като дотогавашният й ръководител д-р Бисерка Пачолова бе освободена поради достигна пенсионна възраст. За временен директор бе назначен икономистът Йонко Севдански – дотогавашен зам.-директор. Тогава за длъжността кандидатстваха трима души. По-късно изведнъж се оказа, че и тримата имат един и същи пропуск в документите и никой от тях не бе допуснат до конкурс.

Шеф на РЗОК-Добрич се оказа съден за грабеж и фалшификация, съдружник в 8 фирми

Още тогава имаше коментари, че за поста има предвиден кандидат. Още повече, както по-късно се оказа, самият той се е хвалел с това. През февруари бе назначен нов временен директор на РЗОК-Добрич – д-р Добромир Филипов от Варна. На 10 март той подаде молба и бе освободен от длъжността след като стана ясно, че има в досието си присъда за грабеж, а е бил съден и за документно престъпление.

c