Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

След битките за олио „Кауфланд“ отмени промоцията му тази събота

От „Кауфланд“ отмениха новата промоция на олио на цени от 3,69 лева, предвидена за тази събота – 19 март.

Това се казва в официално съобщение на компанията.

В него се посочва:

След анализ на събитията в обектите ни в цялата страна на 12 март във връзка с продажба на олио информираме за следното: 

Продуктът традиционно присъства в промоционалните предложения на Kaufland. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегната международна обстановка.

Битката за олио в Добрич – блъсканица, бой и нахлуване в склада

Във времето сме доказали, че клиентите могат да разчитат на нас и затова промоцията не беше отменена. Бяха предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

След внимателно анализиране на ситуацията и с цел предотвратяване на напрежение се отменя планираната за събота, 19.03.2022 г., продажба на олио на цена 3,69 лева.

Уверяваме потребителите, че ще продължим да работим за всекидневното осигуряване на стоки от първа необходимост.

Стотици чакат от ранни зори на студа за евтино олио в Кауфланд в Добрич

Както Про Нюз Добрич писа при отварянето на магазина на "Кауфланд" в 7 часа в събота пред него се извиваше опашка от стотици чакащи. Някои се бяха наредили още в 4,30 часа и стояха повече от два часа на минус пет градуса, за да успеят да стигнат до евтиното олио от промоцията на цена от 2,99 лева за бутилка.

Беше като на война – така очевидци описват баталните сцени, разиграли се малко след 7 часа тази сутрин в магазина.

Блъсканицата, ударите и боят настанали след като точно в  07:00  часа отворили вратите на магазина и цялата опашка се изсипала вътре.

Епизод 1: Треската за евтино олио в Добрич приключи, но как е в Западна Европа

„Всички влязоха много бързо. Имаше блъсканици и караници още от входа кой кого е прередил. Всеки блъскаше другите, за да успее да влезе по-бързо. При вида на стековете с олио започнаха да грабят и крещят като обезумели“, разказа тя. Стигнало се и до сбиване между група мургави граждани.

На косъм се разминала от разправа служителката, която малко по-късно трябвало да обяви на хората, които са чакали два часа в студа, че евтиното олио е свършило. „А се оказа, че в склада има още палети с олио и хората нападнаха склада, влязоха вътре“, разказа жената.
Подобна беше ситуацията и на много други места в страната, а в Бургас 77-годишен мъж почина, докато чака на опашката за олио.

c