Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Битката за олио в Добрич – блъсканица, бой и нахлуване в склада

Беше като на война – така очевидци описват баталните сцени, разиграли се малко след 7 часа тази сутрин в магазина на „Кауфланд“ в Добрич.

Както по-рано съобщихме, офертата за олио по 2,99 лева днес, накара стотици да се наредят на огромна опашка пред магазина от ранни зори при минус 5 градуса.

"Имаше хора, които чакаха от 04:30 ч. Когато отидох в 06:40 ч. опашката беше по бараката за застраховки SDI", разказа читателка на Про Нюз Добрич.

Стотици чакат от ранни зори на студа за евтино олио в Кауфланд в Добрич

Още на опашката започнали първите караници сред чакащите, тъй като голямата опашка пречела на автомобилите да минават, но никой не искал да се премести, за да не изгуби реда си.

Блъсканицата, ударите и боят настанали след като точно в  07:00  часа отворили вратите на магазина и цялата опашка се изсипала вътре.

„Всички влязоха много бързо. Имаше блъсканици и караници още от входа кой кого е прередил. Всеки блъскаше другите, за да успее да влезе по-бързо. При вида на стековете с олио започнаха да грабят и крещят като обезумели“, разказа тя. Стигнало се и до сбиване между група мургави граждани.

На косъм се разминала от разправа служителката, която малко по-късно трябвало да обяви на хората, които са чакали два часа в студа, че евтиното олио е свършило.

Изкупиха олиото в “Кауфланд”- Добрич, не само евтиното

„А се оказа, че в склада има още палети с олио и хората нападнаха склада, влязоха вътре“, разказа жената.

Скандали ставали и заради това, че масово хората грабели по 4-5 стека с олио, но от касата ги връщали, ако са с повече от един стек, колкото е бил лимитът

Жената успяла да напусне магазина със стек олио на цена от 2,99 лева след час чакане, много блъскане и удари с лакти.

Снимки: Фейсбук

c