Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Дело за жестоко убийство с бухалка тръгва отначало в съда в Добрич

Дело за убийство започна отначало в Окръжен съд – Добрич, съобщиха от пресцентъра на съда.

Причината е смяна на съдебен заседател, включен в състава, разглеждащ делото. Промяната е направена след предсрочно прекратяване на мандата на съдебния заседател, по негово искане. На мястото на освободения член на състава чрез системата за случайно разпределение вече е определен нов съдебен заседател, както и резервен такъв. Съдебното производство обаче започва отначало поради законовото изискване за неизменност на съдебния състав по наказателни дела. Това налага извършване на повторен разпит на свидетели, които вече са дали показания пред съда в хода на воденото досега съдебно следствие.

350 000 лева кръвнина поискаха децата на зверски убит с бухалка в с. Божурово

Делото е образувано по обвинителен акт срещу Б.М., на когото е повдигнато обвинение за това, че на 3 ноември 2012г., в частен дом в село Божурово, област Добрич, умишлено умъртвил жител на селото, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Б.М., на 32 години. Според посоченото в обвинителния акт престъплението било извършено след полунощ на 2 срещу 3 ноември 2012г., в дома на пострадалия, след употреба на алкохол и възникнал конфликт между двамата мъже. Твърди се, че подсъдимият нанесъл на пострадалия множество удари с дървена бухалка.

 Четирима наследници на пострадалия са конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса. Допуснати за съвместно разглеждане в наказателното производство са предявените от тях граждански искове срещу подсъдимия в общ размер на 350 000 лева.

След връщане на производството в началната му съдебна фаза, съдът проведе повторен разпит на четирима свидетели. Следващото съдебно заседание е насрочено за 25 март, от 11.30 часа.

c