Водещи новини - дясно Крими

350 000 лева кръвнина поискаха децата на зверски убит с бухалка в с. Божурово

Окръжният съд в Добрич даде ход на съдебното следствие по дело за убийство, образувано по обвинителен акт срещу Б.М., на 32 години. Подсъдимият е обвинен за това, че на 3 ноември 2012г., в частен дом в село Божурово, област Добрич, умишлено умъртвил жител на селото, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Според посоченото в обвинителния акт престъплението било извършено след полунощ на 2 срещу 3 ноември 2012г., в дома на пострадалия, след употреба на алкохол и възникнал конфликт между двамата мъже. Твърди се, че подсъдимият нанесъл на пострадалия множество удари с дървена бухалка.

Делото ще премине по съкратена процедура – с разпит на част от свидетелите и вещите лица.

Години наред убиецът от с. Божурово се крил в Германия под чужда самоличност

 Четирима наследници на пострадалия са конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса. Допуснати за съвместно разглеждане в наказателното производство са предявените от тях граждански искове срещу подсъдимия в общ размер на 350 000 лева.

 На днешното заседание се явиха шестима от призованите общо 19 свидетели. Съдебният процес ще продължи на 14 май т.г., от 10.00 часа, с разпит на останалите свидетели, част от които се намират извън страната.

Убиецът бе заловен осем години след извършване на престъплението. Часове след зверското убийство на съселянина си 31-годишния Биляй М. отпътувал за Германия под чужда самоличност. Досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Няколко пъти е било спирано поради липса на категорични доказателства. След последното му възстановяване и събирането на нови свидетелски показания, Биляй е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Бил е установен е на територията на Германия и екстрадиран в България.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *