Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Четирите нови електробуса „Karsan“ за градския транспорт на Добрич пристигат до дни

Новите турски електробуси, които ще допълнят транспортната схема на Добрич, вече са пристигнали във Варна и следващата седмица ще бъдат в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич управителят на общинското дружество „Градски транспорт“ Катя Петкова.

Община Добрич купи екологичните превозни средства по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Цената на сделката за четирите машини е 1 919 841.60 с ДДС.

Електробусите за Добрич ще са турските „Karsan”, кметът ги подкара преди 2 години

Електробусите са на турската компания „Karsan”. За трите позиции в обществената поръчка имаше само по един участник. За доставка и въвеждане в експлоатация на 4 броя електробуси това е Консорциум „К.Б.Б. Ел Бус Добрич“ ДЗЗД, който включва Булбус Трейд ООД и Карсан Ич Ве Дъш Тиджарет Аноним Ширкети. За доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 2 зарядни станции кандидатът бе ЕЛПРОМ – ЕМЗ ООД. То бе единственият кандидат и за третата обособена позиция – „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на силов маслен трансформатор“. Договорът е сключен на 11 октомври.

Показаха в Добрич електробус на „Karsan”, кметът го подкара (+снимки)

„Ние ще сме от малкото градове в България, които ще имат електробуси за обществен превоз на пътници. В момента се прави тяхното доокомплектоване, трябва да се сложат информационните табели, ще бъдат монтирани зарядните станции. Ще има официално представяне от турска страна от „Karsan“, каза Петкова.

Новите електрически автобуси ще обслужват линии 111, 124, 201 и 233.

c