Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Убиецът от Тервел задържан мъртво пиян, още не е разпитван

51-годишният Фаредин Мемиш Ахмед, който вчера уби в Тервел бившата си съпруга, е задържан около 23.30 минути снощи в жилище, в което е трябвало да се прави ремонт от неговия работодател. Фаредин, който е строителен работник, е имал ключ от това жилище и се е укрил там. След задържането му не са провеждани разпити, защото той е бил абсолютно неадекватен – употребил е голямо количество алкохол, което не е дало възможност да бъдат извършени каквито и да е процесуално-следствени действия с него. Това съобщи на брифинг Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

„Има събрани достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението. Има свидетелски показания, а от градското видеозаснемане в Тервел става ясно, че двамата са били заедно. По отношение на авторството на деянието разследващите нямат абсолютно никакви съмнения. При задържането мъжът не е оказал никаква съпротива. Бил е сам, затворил се е и е употребил достатъчно количество алкохол“, обясни Бухчев.

Вижте кого издирва полицията за жестокото убийство на жена в Тервел

Като причина за тежкото престъпление разследващите посочват ревност, но тепърва ще се изясняват отношенията между двамата. По-рано са имали конфликти, поради което на мъжа е била наложена ограничителна мярка, която е била нарушена.

Предстои задържането на Фаредин да се оформи до 72 часа, след което в съда ще бъде внесено искане за мярка задържане под стража. Очаква се това да стане утре преди обед. Наказанието, което го грози, е 15-20 години затвор, доживотен или доживотен затвор без замяна.

Окръжният прокурор потвърди, че жената е била убита с камъни. Намерени са окървавени камъни около трупа, тепърва обаче експертизата ще доказва това. 

Окръжният прокурор благодари на полицията, на РПУ Тервел и жандармерията за действията им по задържането на заподозрения.

c