Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Спец от Добрич е новият директор на треньорската школа по футбол

На заседанието си Изпълнителният комитет на БФС утвърди доц. д-р Емил Атанасов за директор на Българската треньорска школа по футбол (БТШФ).
43-годишният специалист прие поканата на ръководството на Българския футболен съюз да се нагърби с отговорната задача за модернизиране и преструктуриране на БТШФ. Именно производството на качествени треньорски кадри е сред основните приоритети за новия мандат на ръководството на БФС и президента Борислав Михайлов, като членовете на Изпълнителния комитет единодушно подкрепиха кандидатурата на доц. д-р Атанасов като най-подходящия експерт за позицията.
Емил Атанасов е роден през 1978 г. в Добрич. Получава бакалавърската си степен в НСА „Васил Левски“ със специалност „Треньор по футбол“; впоследствие придобива магистърска степен в направление „Педагогика – Програма „Училищен спорт и спорт в свободното време“. През 2004 г. печели конкурс за редовен докторант към катедра „Футбол и Тенис“ в НСА, а 4 години по-късно успешно защитава дисертационен труд в образователно-научната степен „доктор“. През 2014 г. придобива академичната длъжност „доцент“, а от 2018 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“.
Между 2016 и 2017 г. е директор на ДЮШ на ПФК Берое, а между 2019 и 2021 г. работи като главен методист в школата на ПФК Левски (София). В продължение на 6 години е старши-треньор на женския национален отбор на България.
Изборът на доц. д-р Емил Атанасов за директор на БТШФ е съществена стъпка от изпълнението на обявения от президента Борислав Михайлов план за реструктуриране на Българския футболен съюз, включващо интеграция на млади и перспективни кадри на ключови позиции във футбола.

c