Крими Общество

Дилър снабдявал с дрога един от кварталите на Балчик остава зад решетките

Апелативният съд е отказал по-лека мярка за неотклонение на обвинен в държане на наркотици

Варненският апелативен съд е оставил бе уважение жалбата на обвиняем за държане на наркотици срещу определение на Добричкия окръжен съд, с което е било постановено задържането му под стража. Прокуратурата е подвела към отговорност Джунет С. за това, че на 18. ноември в Балчик е държал 4, 4 грама амфетамин с цел да го разпространи.

В съдебното заседание представителят на държавното обвинение е разкрил, че поне от година Джунет С. снабдява с марихуана и амфетамини цяла махала. Сред „клиентите“ му са 15-16 годишни деца. Адвокатът му е напомнил, че мъжът се е признал за виновен и е съдействал на разследването. Защитата категорично отхвърля възможността обвиняемият да се укрие или извърши престъпление.

Магистратите

Апелативният съд обърна внимание на извършеното тежко умишлено престъпление, свързано с разпространение на високорискови наркотични вещества, включително на деца. Макар да не намира за реален риска от укриване, настоящият състав сподели изводите на Окръжния съд в Добрич, че е реална опасността при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши престъпление. Тя се извежда от характера на деянието и тежестта на престъплението, както и от съдебното минало на задържания. Въпреки че е реабилитиран, това не заличава съществуването на 3 постановени присъди, които говорят негативно за личността му. Така опасността той да наруши закона е реална, а не хипотетична.

С тези аргументи Апелативен съд – Варна потвърждава задържането под стража на обвинения в държане с цел разпространение на високорискови наркотици Джунет С.  Определението не подлежи на обжалване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *