Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Главата на убития в с. Соколово германец била разбита със сап, по трупа имало дълбоки прободни рани

Черепно-мозъчна травма вероятно е причината за смъртта на 59-годишния германски гражданин Карстен Менке, чийто труп бе намерен разчленен във фризер в къща в балчишкото село Соколово, съобщиха за Про Нюз Добрич от Окръжната прокуратура. Травмата е в резултат от удар със сап.

По първоначална информация по останките от трупа са намерени множество прободни рани, някои от които с дълбочина 30 см. Окончателните резултати от аутопсията, която е направена в Съдебна медицина – Варна, все още не са на разположение на Прокуратурата.  

Ужасяваща жестокост: Открили немеца във фризер в Соколово, нарязан на части

Припомняме, че жестокото убийство, за което са обвинени други двама германци – баща и син, бе разкрито на 22 октомври. Първоначално органите на реда са работили по версията, че се касае за отвличане с цел откуп от 100 000 лева на чужд гражданин. После се е изяснило, че тази версия всъщност е била за прикриване на убийството.

От Апелативната прокуратура съобщиха, че производството е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин.

Търговец с криптовалута е убиецът от Соколово, синът му бил в психиатрия

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич, и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин.

Окръжният съд в Добрич наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на 59-годишния Ралф Кристиян, обвинен като извършител на престъплението, и 23-годишния му син Тим Кристиян – като помагач. Мотивите за престъплението все още не са ясни.

c