Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Търговец с криптовалута е убиецът от Соколово, синът му бил в психиатрия

Съдът остави зад решетките бащата и сина, убили германеца в Соколово

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Добрич на Ралф Кристиян и неговия син Тим. Двамата германски граждани са обвинени за убийството на 58-годишния Карстен Менке в село Соколово.

Съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянната мярка задържане под стража. Държавното обвинение счита, че събраните при досъдебното производство доказателства сочат, че двамата са били съучастници при жестокото убийство на сънародника си.

Служебните адвокати на двамата поискаха бащата и синът да бъдат пуснати под домашен арест, но с електронна гривна за наблюдение и забрана за напускане на страната. Изтъкнаха, че няма опасност двамата да избягат или да се укрият. Посочено беше също, че синът е сидействал на разследващите, има чисто съдебно минало и постоянен адрес в село Соколово.

В тридневен срок мярката задържане под стража може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Пред съда бащата Ралф Кристиян обясни, че е разведен, по професия е военен полицай, но не работи и се занимава с криптовалута. Осъждан е в Германия. Обясни, че негов приятел му дължал пари и той разбил магазина му в родината си. Синът му Тим няма завършено образование, тъй като се озовал в психиатрията. Не работи, не е семеен.

Убийството е извършено с користна цел, подчерта прокурорът по делото.

c