Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Очаква се в 23 секции в област Добрич да има по две машини за гласуване на 14 ноември

246 са избирателните секции в област Добрич, в които ще има машинно гласуване. Това са секциите с над 300 избиратели. По първоначални данни се очаква в 23 от тях с голям брой избиратели да има по две машини, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова.

Към момента в РИК Добрич няма постъпили жалби за нарушения на изборния процес. Разглеждани са жалби по отношение на разпределение на съставите на секционни комисии в община Ген. Тошево, като се очаква ЦИК да се произнесе по тях. Велкова апелира участниците в изборите да бъдат достатъчно стриктни и да се съобразяват с Изборния кодекс.

До 30 октомври е срокът, в който избиратели, които желаят да гласуват по настоящ адрес, могат да подадат заявления в съответната община, за да бъдат включени в списъците за гласуване. Хората с трайни увреждания, които искат да упражнят правото си на глас с подвижна избирателна кутия, също могат да направят това до 30 октомври. Възможно е това да стане и по електронен път.

Подвижни избирателни секции за карантинирани избиратели също със сигурност ще има, но броят им ще стане ясен, когато наближи изборният ден.

c