Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Пияният убиец С.П. остава зад решетки, има опасност да извърши и друго престъпление

С най-тежка мярка „задържане под стража“ е 36-годишният мъж от Добрич, обвиняем за убийството с особена жестокост на свой близък роднина, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Състав на Окръжен съд - Добрич е уважил искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 36-годишния С.П. от Добрич, обвиняем за убийството на свой близък роднина - престъпление по чл. 115 от НК.

Тежкото престъпление е извършено на 13 октомври 2021 година. Между обвиняемия и неговия чичо възникнал скандал. Словесният конфликт между двамата прераснал във физическа саморазправа под въздействие на употребен алкохол. Младият мъж пребил по-възрастния до смърт.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич. С постановление на наблюдаващ прокурор С.П. е задържан за срок до 72 часа, а от днес (14 октомври) вече е с постоянна мярка за  неотклонение – ‚задържане под стажа“.

В апартамент в центъра на Добрич е бил убит от племенника си мъж на 64 години

От Добрички окръжен съд съобщиха, че обвиняемият е неосъждан, но имайки предвид данните по делото, завишената обществена опасност на деянието, за което е обвинен, и предвидената за същото наказателна отговорност, съдът е преценил, че при по-лека мярка за неотклонение е налице и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.     

Определението, с което Окръжният съд налага на обвиняемия най-тежката мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

c