Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В апартамент в центъра на Добрич е бил убит от племенника си мъж на 64 години

снимка: iStock.com

В центъра на Добрич, в апартамент на ул. „Иван Вазов“, е станало убийството, извършено вчера от 36-годишен мъж, научи Про Нюз Добрич от Окръжния прокурор на Добрич Радослав Бухчев. След зверски побой е загинал 64-годишен мъж.

Убиецът ще бъде задържан днес за 72 часа с прокурорско разпореждане, а утре искането за  постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще бъде внесено в съда.

36-годишният С.П. е племенник на жертвата. Престъплението е извършено в апартамента на чичото, след възникнал скандал. За престъплението е съобщила жена, което е открила трупа. Убиецът е установен, след като съседи казали, че са го видели в блока.

Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебното производство за извършеното тежко криминално престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство, съобщиха от Апелативната прокуратура.

В хода на разследването е установено, че на 13 октомври 2021 година между С.П. и неговия чичо възникнал скандал. Словесният конфликт между двамата прераснал във физическа саморазправа под въздействие на употребен алкохол. Младият мъж пребил по-възрастния до смърт.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич. 

c