Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

И кметът на Балчик Николай Ангелов в Инициативния комитет зад Румен Радев

Кметът на Балчик Николай Ангелов е присъствал на учредяването на инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Това става ясно от снимки, които clubz.bg публикува.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, сред учредителите е и кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Николай Ангелов е кмет на Балчик четвърти мандат. През 2007 г. той беше издигнат от ГЕРБ и още три партии - БСП, НДСВ и ДПС. На следващите три вота той се яви като независим, но подкрепен от БСП.

Кметът на Добрич – в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев за президент

Официалните представители на БСП в комитета са зам.-председателите на соцпартията Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова и бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски, а на "Изправи се.БГ!" - бившият депутат и лекар Галина Таваличка, учителят по български език и литература и координатор на платформата в Ямбол Мими Караколева и Никола Вапцаров, който оглавяваше инициативата за издигане на Мая Манолова за кандидат-кмет на София.

ИТН беше представлявана от Филип Станев и Станислав Балабанов, които се очаква да влязат в инициативния комитет.

На сбирката бяха още бившите депутати от БСП Весела Лечева, Тома Томов, Иво Христов и Дора Янкова, бившият шеф на кабинета на Радев и евродепутат Иво Христов, кметовете от БСП Донка Михайлова, Пенчо Милков и Станислав Владимиров, бившият депутат от АБВ ген. Михо Михов, Осман Октай, Иво Хаджимишев, Искра Баева и т. н.

Волейболистът Владимир Николов, актьорите Цветана Манева, Павел Попандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, поетесата Маргарита Петкова, режисьорът Стефан Командарев, футболистът Емил Костадинов, първият български космонавт Георги Иванов, бившият военен министър Бойко Ноев допълваха картината. Тук бяха и обичайни заподозрени като Иван Гранитски, Светлана Шаренкова, Васил Василев.

Снимка: clubz.bg

c