Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Добрич – в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев за президент

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е един от членовете на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и съответно вицепрезидент, стана видно от излъченото онлайн в профила на държавния глава събитие .

Учредителното събрание се проведе в зала 6 на НДК. Единодушно всички 188 учредители създадоха Инициативния комитет за кандидат-президентска двойка.

Сред тях е и кметът на Добрич Йордан Йорданов, който преди да се нареди за общата снимка, лично поздрави президента Радев.

Йордан Йорданов е областен лидер на Движение "България на гражданите", което е част от Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ 

Припомняме, че при посещението си в Добрич през март 2017 г. лидерът на ГЕРБ и премиер тогава Бойко Борисов на предизборна среща съобщи, че „…кметът си е член на ГЕРБ ”. По-късно и в сайта на ГЕРБ в информация за срещата в Добрич бе съобщено: „Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който вече е член на ГЕРБ, …”. Тогава Йорданов обясни, че приемал думите на Борисов като покана за членство в партията. И увери, че е областен координатор на Движение „България на гражданите“  /ДБГ/.

Кметът на Добрич – най-новият член на СДС

През април 2019 г. лидерът на СДС Румен Христов пък заяви по време на среща във Варна: “Кметът на Добрич Йордан Йорданов от днес е член на СДС“. „Аз съм дясномислещ човек“, казал за себе си Йорданов, гласеше новината от СДС, която  беше качена и на сайта на СДС. Впоследствие Йорданов отново отрече с думите „Член съм на Движение „България на гражданите“ и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторски блок“.

c