Култура Общество

Седем театрали показват комичната картина на родните политици в Добрич

“И след “Бай Ганьо”, Големанов ще остане като второто популярно нарицателно име, за да се бичуват недостатъците в нашия политически живот.”

Покана за комедия – постановката “ГОЛЕМАНОВ” от Ст. Л. Костов, отправят от добричкия Драматичен театър “Йордан Йовков”. На 28 септември, от 19.00 часа голяма зала, в основните действащи персонажи ще се превъплатят добре познатите на местната публика актьори – Владимир Трендафилов, Любов Николова, Георги Георгиев, Валентин Андреев (Рафе), Татяна Христова, Филип Янев и Валери Марков.

„Политическо парвеню. Бивш даскал. Сега депутат. Роден за министър. Големанов харчи пари за партия, избори, дига шум около себе си и гони върха. Чака да умре министърът, който му е отнел министерството. Като продаде дъщеря си на новия си противник, негов връстник, в замяна. Достоен кандидат. Пари има, опитен в партийните работи… Още преди три години си е направил бюст с подобаваща надута поза. Откога говори за себе си в трето лице. На телефона постоянно и неволно се обажда – минис… Големанов… В никое друго литературно произведение освен в Алековия „Бай Ганьо“ не се бичуват с такъв сполучлив сарказъм недостатъците в нашите нрави. И след Бай Ганьо Големанов ще остане като второто популярно нарицателно име, за да се бичуват недостатъците в нашия политически живот.“

Иван Хаджийски

От ръководството на ДТ “Йордан Йовков” напомнят, че седящите места в театралните зали се запълват на 50 % от капацитета.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *