Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Пияният с джипа на плажа не е директор, а учител и наемател на база в Кранево

Пияният мъж, който на 11 септември се разходил с джипа си по плажа, не е от село Кранево и не е директор на училище. Това каза за Про Нюз Добрич кметът на курортното селище Румен Николов. По думите му мъжът живее в село Осеново, община Аксаково, и именно на неговата територия се е разиграл инцидентът в събота. Работел като учител в Търговище. Бил наемател на база „Мура“ в Кранево. Кметът обаче потвърди, че мъжът се е представял за директор на училище, както се е случило и при въпросния инцидент на плажа.

Както по-рано съобщихме жена, която е била на плажа с детето си, разказа пред Нова телевизия, че джипът изведнъж се озовал на плажа, като преди това  се блъснал в други автомобили, счупил е и саксия на заведение. Джипът спрял преди водата. Шофьорът помолил една жена да махне играчките на децата си, защото са на пътя му към водата. Тя отказала, след което той слязъл от колата, при което станало ясно, че е пиян. “Разбута играчките, качи се в джипа и замина през водата. Доста бързо караше. Имаше дечица, които бяха на плажната ивица, играеха си, правеха замъци“, разказва майката. Така джипът минал по целия плаж.

Директор на училище шофира без книжка и пиян из плажа в Кранево

От Областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха за Про Нюз Добрич, че сигнал за инцидента е подаден в 13.50 ч. на 11 септември на тел. 112. При направената на място проверка, шофьорът не е открит. Служители на V РУ Варна намират по-късно 59-годишния мъж в курорта Златни пясъци. При проверката в базите данни на МВР е станало ясно, че той кара без книжка. Съставени са му два акта. Единият е за управление без шофьорска книжка, а другият – за счупената саксия. Извършва се проверка по случая.

Материалите от проверката ще бъдат докладвани на РИОСВ, служители на инспекцията ще решат дали нарушителят ще бъде глобен за разходката си по плажа.

Кадър: Нова ТВ

c