Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Директор на училище шофира без книжка и пиян из плажа в Кранево

Пиян директор на училище се разходи с джип  между плажуващи в Кранево и влезе в морето. За това разказа пред Нова телевизия Галина Нииколова, която е била пряк свидетел на случката, разиграла се на 11 септември около 13,30 ч. на плажа в Кранево.

„Този джип изведнъж се озова на плажа. Преди това се чу, че се блъска в други автомобили. Впоследствие се разбра, че на два пъти е ударил джип на собственици на плажно заведение. Счупил е и саксия на същото заведение“, разказва Галина, която е била на плажа с детето си.

Джипът спрял преди водата. Шофьорът помолил една жена да махне играчките на децата си, защото са на пътя му към водата. Тя отказала, след което той слязъл от колата.

„Беше видимо в нетрезво състояние. Човек, който залита и едва говори или е под въздействие на нещо друго или алкохол. Разбута играчките, качи се в джипа и замина през водата. Доста бързо караше. Имаше дечица, които бяха на плажната ивица, играеха си, правеха замъци. Честно казано аз се притесних. Гледах детето ми къде е“, разказва майката.

Така джипът минал по целия плаж.

Впоследствие станало ясно, че това не е турист, а жител на Кранево, който е и директор на училище.

„И на този човек не му е за първи път да минава така по плажната ивица“, каза Николова.

След обаждане на 112 са реагирали три патрулки. Станало ясно, че мъжът няма книжка, защото му е отнета поради употреба на алкохол.

Когато са го задържали е отричал. Подадени са три независими сигнала.   

„Първоначално си помислих, че нещо се случва във водата, че някой има нужда от помощ. Просто човекът е искал да мине от там направо“, зеавършва разказа си жената.

Кадър: Нова ТВ

c