Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Заведенията в Добрич затварят за 2 часа на 7 септември, излизат на протест

Протест „Свобода за бизнеса“ на работещите в заведенията ще се проведе в Добрич на 7 септември. Градът ще се включи в протестите против мерките срещу Ковид-19, които се организират от Българската асоциация на заведенията, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Сдружение на заведенията в България.

Заведенията няма да работят от 15.00 до 17.00 ч. Начало на протеста ще е на площад "Демокрация". В 15.00 ч. от там ще тръгне шествие, което ще премине край Община Добрич и ще продължи по централната част на града, за да завърши с блокиране на кръстовището до "Бакарди". Организаторите очакват разрешителните за мирния протест, както и подкрепа от всички браншове.

Много работещи в заведения в Добрич се включиха в първия протест, който се проведе във вторник във Варна.

"Защитаваме правото си на труд. Не желаем нови рестрикции, касаещи нашия бранш. От 6 месеца работим с намален капацитет и без лев помощ от държавата", бе позицията на протестиращите. Според изказващите се, преди 18 месеца картината в страната е била различна и тогава заведенията са затворили, за да се подготви здравната система, да се направят протоколи за лечение, да се доставят ваксини. Тяхната позиция беше, че днес ситуацията е съвсем различна и няма логика ударът от евентуалните рестрикции да бъде поет от един бизнес.
Според протестиращите икономическите мерки за подкрепа на бранша задължително трябва да се изготвят преди налагането на нови мерки, а към момента такива няма. 

c