Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Уникално светлинно шоу ще сътворят над Добрич с 40 дрона

Светлинно шоу с дронове е част от програмата на Общината за честването на 105 години от Добричката епопея на 7 септември.

Светлинният спектакъл в небето ще е с продължителност приблизително 8 минути. На фона на музика ще бъдат изобразени различни фигури, свързани пряко с града и честването на годишнината от Добричката епопея, съобщиха за Про Нюз Добрич от  droneshow.bg, които ще сътворят шоуто. В него ще бъдат използвани 40 специално изработени дронове за светлинно шоу, оборудвани с ярки LED панели.

Екипът ще е позициониран в близост до хотел „България“.

Концерти, кино и дрон-шоу на тържествата в Добрич за 105 г. от Добричката епопея

Идеята е шоуто да бъде наблюдавано от площада в центъра на града и пешеходната зона.

Ще бъде ограден периметър за безопасност. Шоуто се наблюдава най-добре от минимум 50-60 метра дистанция, защото в противен случай всички светлини се сливат ако хората са близко до дроновете, споделиха от компанията.

Шоуто ще може да се наблюдава и от различни високи сгради в близост, тъй като ще  бъде на 50 метра височина и всеки, който има пряка видимост в радиус от 2 км ще може да го вижда.

Светлинните шоута с дронове набират все повече популярност, защото, освен че са екологична алтернатива на фойерверките, те не причиняват стрес у хората и животните и не на последно място всяко едно от тях е персонално изработено и пряко свързано с тематиката на събитието, за което е предназначено. Граници и ограничения няма, споделиха още droneshow.bg пред Про Нюз Добрич.

Шоуто ще започне веднага след края на концерта на Представителния гвардейски духов оркестър, който ще започне в 19.30 ч., сцена на пл. „Свобода“, казаха от Община Добрич.

Снимките са илюстративни

c