Водещи новини Общество Спорт

Милена Тодорова от Добрич приключи участието си на Параолимпиадата в Токио, отказва се от спорта

Състезателката по спортна стрелба от Добрич Милена Тодорова се класира на 29-о място във втората си дисциплина на Параолимпиадата в Токио – R5 10 м. въздушна пушка /легнал/.  Резултатът й е 629.8 точки. По-добро остава класирането й преди два дни в другата дисциплина – R4 /прав/, където тя е на 15-то място с резултат 626.5 тoчки.

Милена съобщи, че с това приключва нейната състезателна дейност. Основната причина е недоброто й здравословно състояние. „За мен бе удоволствие да изпитам тръпката да съм състезател по спортна стрелба!“, написа в социалната мрежа добричлийката.

Милена Тодорова започва да се състезава през 2007 година, а от 2010 година участва в международни състезания. Има два бронзови медала – от Световна купа в Анталия, Турция през 2013 година и Гранд При в Полша през 2018 година. Участва в Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година – тя спечели първа квота за България по спортна стрелба за хора със специфични потребности в цялата история на Параолимпийските игри. В Рио Милена се класира на 13-о място.

Преди две години спортната и житейска съдба на Милена Тодорова бе разказана в книгата  „Духът е воля“, част от поредицата  „Личностна енциклопедия“  на авторката Радка Димитрова. Творбата събра 88 истории за хора със специални потребности.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *