Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Безводие в село Росеново: Част от къщите са със слабо налягане, а останалите – без никаква вода

Поредното село в Община Добричка, в което има проблеми с водоподаването, е с. Росеново. Читатели на Про Нюз Добрич сигнализираха, че от седмица кранчетата им са пресъхнали.

Още месец частично бедствено положение в село Стожер заради липсата на вода

„В ниските места в селото тече съвсем слабо, а по високите от 5 дни нямаме никаква вода. Казаха, че правили профилактика на помпената станция в Минково и са я пуснали водата в петък, но тя не идва. Тази сутрин още нямаме вода и съм пуснала сигнал в Общината, каза за Про Нюз Добрич Станка Иванова,  специалист в кметското наместничество.

По думите й проблемът не е нов. Цяло лято жителите на селото не са имали редовно вода и са мъкнали туби. А когато хората позвънят във водното дружество или на началника на ВиК-района, никой не им вдига.

Село край Добрич се жалва от проблеми с водоснабдяването

В Росеново живеят над 200 човека, има и болни хора на легло, има малки деца. Хората били много ядосани заради ситуацията. Казват, че помпената станция в Росеново е спряна и водата не стига до домовете им.

„Имаме проблем, днес поправяме едно съоръжение, което е отказало, и до довечера ще има вода“, беше отговорът на шефа на ВиК Добрич Тодор Гикински. Той не пожела да коментира състоянието на помпена станция Росеново.

c