Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Още месец частично бедствено положение в село Стожер заради липсата на вода

Насрочената за 11.00 часа утре, 17 август среща на кмета Соня Георгиева с народните представители от Добричка област в сградата на Община Добричка, се отменя поради свикването на извънредно заседание на Народното събрание в 10.00 часа.

Поканата бе отправена от кмета на Община Добричка Соня Георгиева на 3.08.2021 г. и е част от поредицата срещи, инициирани от кмета Соня Георгиева, за решаване на проблема с безводието в село Стожер. След няколкократни разговори с ръководството на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, на 4 август кметът на Община Добричка Соня Георгиева се срещна в столицата с Ивайло Ванков – член на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. Становище на Община Добричка за бедствената ситуация в село Стожер бе депозирано в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На 5 август, след спешно заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в Община Добричка, със заповед №1054 на кмета на Община Добричка бе обявено частично бедствено положение в село Стожер. На 12.08.2021г. срокът на бедственото положение бе удължен до 12.09.2021 г.

Кметът Соня Георгиева търси съдействието на народните представители от област Добрич за предприемането на спешни мерки за преодоляване на критичната ситуация с безводието.

c