Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Влошено е състоянието на ромския лидер Живко Стоянов от Добрич

Вижда шанса в болница в Истанбул, но едва след преглед от професор там ще е ясно колко пари ще са нужни за лечението му

Много се е влошило напоследък състоянието на ромския лидер Живко Стоянов от Добрич, който е с диагноза „карцином на белия дроб“. Затова за него е от жизнено важно значение да замине за Турция. Там в болницата Реап Истанбул той трябва да бъде прегледан от професор, който да прецени възможното лечение, сподели самият той пред Про Нюз Добрич.

Стоянов е преминал дълъг път на лечение в България, но положението му се влошава. Има разсейки в белия дроб, увреждания по гърлото. В момента кара курс лъчетерапия, сподели той пред Про Нюз Добрич. Надява се, след приключването му, да има възможност да пътува за турската болница, където да продължи лечението си. Има възможност да замине до две седмици. Проблемът е, че не разполага със средства дори за това първоначално пътуване и преглед.

Координаторът на болницата за България съобщи за Про Нюз Добрич, че прегледът от професор в болница Реап Истанбул струва 200 лева.

Допълнително са нужните пари за транспорт, нощувка и други разходи там, докато траят изследванията. Едва след това ще стане ясно колко средства ще са нужни за лечението на Живко Стоянов. Тогава ще бъде подготвена и оферта с общата стойност за лечението и престоя, за да може да стартира и кампания за набиране на средствата, тъй като онкоболният мъж не разполага с никаква финансова възможност.

Живко Стоянов от Добрич има нужда от помощ в битката с коварна болест

„Надявам се да събера малко пари, за да отида в Истанбул, за да ме прегледат и кажат колко ще струва и да взема официален документ, който да пусна в интернет и да призова хората да ми помогнат, за да се съберат тези средства“, сподели Живко Стоянов. Разчетите сочат, че за да отиде на преглед са му необходими между 500 и 1000 лева. Живко сподели, че няма средства, за да покрие този разход. Дори, за да ходи на лъчетерапия във Варна, хора от квартал „Изгрев“ му помагат финансово.  

Кампания за събиране на средства за лечението на Живко Стоянов поде неговият приятел Асен Кирилов, също онкоболен. Той съобщи, че, за да се осигурят средствата ще се разчита на приятели и добри хора. След като бъде получена офертата от болницата ще бъде обявен и DMS в подкрепа на Живко.

Днес беше разкрита банкова сметка, на която хората, които искат да го подкрепят финансово, могат да го сторят.

Банкова сметка на Живко Живков Стоянов

BG90STSA93000010709695

BIK: STSABGSF

ДСК-АД

Клон Добрич

1.Western Union Живко Живков Стоянов град Добрич

Снимка: Архив от 2019 г.

c