Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Живко Стоянов от Добрич има нужда от помощ в битката с коварна болест

Кампания в подкрепа на лидера на Ромската общност в Добрич Живко Стоянов стартира тези дни, съобщи в социалната мрежа неговият приятел Асен Кирилов.

По думите му повече от година Живко страда от карцином на белия дроб. Преминал е дълъг път на лечение в България, но положението се влошава. Живко има спешна нужда от средства, за да продължа лечението си в Турската болницата Реап Истанбул. Трябва да замине за обстойни прегледи, за да се прецени какво лечение да му бъде назначено. Днес е уговорено с  координатора у нас на  болницата до две седмици да постъпи там.

За да се осигурят средствата за това ще се разчита на приятели и добри хора. До дни ще бъде открита дарителска банкова сметка, както и DMS в подкрепа на Живко, които ще бъдат публикувани.

300 семейства в квартал „Изгрев“ в Добрич получиха храни от дарители от Германия

Асен Кирилов призовава всеки, който познава и иска да помогне на Живко Стоянов да се свърже с него на личния му  номер 0884422135.

 Като лидер на Ромската общност в Добрич Живко Стоянов е инициирал много благотворителни кампании, помогнали на стотици нуждаещи се. Дори и в трудните за него моменти, той не спира да помага.

Доброто продължава. Благотворителната акция в кв. “Изгрев” в Добрич е в разгара си

За него здравните медиатори в града казват: „Целият град е неговото семейство. Напомня ни за някогашните народни будители“. Определят го като „Човек с главно „Ч”, човек със златно сърце ”, посочва Асен Кирилов.

Болницата в Добрич благодари на ромската общност за направено дарение

По думите на медиаторите той е човек, роден с мисия и кауза. Наричат го мисионер на ромите.  

Живко Стоянов от около 30 години се занимава с обществена дейност, бивш главен координатор за Североизточна България. Той е председател на местната активна група по програма Ромакт.

След обявяването на пандемията от коронавирус Живко Стоянов инициира и координира няколко благотворителни инициативи. Дарители от Германия, Италия, Испания, Полша, Нидерландия за три дни успяха да съберат сумата от 6 500 лева и да я изпратят в Добрич, за да помогнат на нуждаещи се от ромската общност в града. Волята на дарителите бе с тези средства да се закупят хранителните продукти, които да се раздадат в квартал „Изгрев“ в града, на хора, които нямаха никакви доходи на този етап. Друго дарение бе осигурено от роми, живели в квартала, които сега работят в градовете Волос и Манхайм в Германия. С тях бяха подпомогнати стотици семейства от квартал „Изгрев“ в Добрич, които получиха хранителните пакети. В разгара на първата вълна от пандемията Стоянов организира граждани на Добрич от ромски произход, които събраха 6772,70 лева и ги дариха на Многопрофилната болница в града. Те бяха  използвани за закупуването на лични предпазни средства за персонала на лечебното заведение. 

c