Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Отличиха командира на ВМС за операцията за търсене на падналия край Шабла пилот

Командирът на Българските военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов бе отличен с Почетен знак на министерството на отбраната "Св.Георги" първа степен тази вечер по време на тържественото събрание-концерт по случай 142 години от създаването на военния флот. 

Почетен знак на Министерството на отбраната "Св. Георги - първа степен" беше връчен на контраадмирал Кирил Михайлов - командир на ВМС, а командирът на минен ловец "Цибър" капитан трети ранг Мирослав Добрев беше отличен с почетен знак на Министерството на отбраната "Св. Георги - трета степен" за проявения висок професионализъм по време на операциите по търсене и спасяване на подполковник Валентин Терзиев и издирването на останките от потъналия самолет по време на учението "Шабла 2021". Собственикът на фирма "Хидроремонт" Иван Иванов получи същото отличие в знак на благодарност за помощта, която екипът му оказа по време на операцията. По същия повод бяха отличени и осем военни моряци.

Церемонията по награждаването се състоя във Фестивалния и конгресен център във Варна в навечерието на празника на Военноморските сили. Премиерът Стефан Янев поздрави военните моряци и посочи, че хората във ВМС са в основата на всичко и благодари за тяхната всеотдайност. С медал от името на губернатора на щата Тенеси, САЩ, беше отличен мичман Тинко Димитров, работил в партньорство с Националната гвардия на щата. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов обясни повода за наградата:

c