Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

10 години е гаранцията на ремонта на пропадналата улица „Батовска“ в Добрич

Гаранционният срок на аварийния ремонт на улица „Батовска“ в Добрич, която беше пропаднала, е 120 (сто и двадесет) месеца. Това става ясно от отговора, който получихме от Общината след запитване.

Според експертната оценка се наблюдава “сериозно пропадане на асфалтовата настилка в трасето на канализацията с приблизителни размери 10 х 5 м. Пропадането е вследствие на нарушена цялост на част от канализационната тръба, теч на вода около тръбата и образуване на „каверни” около нея. Има сериозна опасност от пропадане на улицата в компрометирания участък.”

След проведена обществена поръчка беше избран изпълнител – „Рувик“ ООД, което извърши ремонт на дъждовната канализация по улицата в участъка от кръстовището с ул. „Никола Петков” на север в посока бул. „25 септември”.

Приключи аварийният ремонт на ул. “Батовска” в Добрич – от днес е отворена за движение

Там беше извършена подмяна на нарушено трасе от дъждовната канализация по ул. „Батовска“ в участъка от кръстовището с ул. „Никола Петков” на север в посока бул. „25-ти Септември“ . Подмененият участък е около 19м от бетонови тръби ф1000.

Започва авариен ремонт на пропадаща улица в Добрич

Общата стойност на договора е в размер на 19 680,00 лева с включен ДДС. В проекта за актуализация на Програмата за капиталови разходи на Общината се предлага за обекта да се заделят 30 000 лева.

Снимките са от ремонта на канализацията на улица "Батовска"

c